torsdag 6 december 2012

Öljuntans Illa Natt - Ett tack

En berättelse om vänner, posten och öl. Men vi börjar i början.

Det har varit ganska långt mellan inläggen här på bloggen ett tag. Av flertalet anledningar. Min anledning är barn. De andra två bor numera i samma stad. Grundtanken som vi hade, att mellan oss dela med oss av vad vi drack från våra 3 olika hemorter, är därför inte riktigt på samma sätt applicerbart längre. Och att andra utanför läser bloggen, känns fortfarande lite konstigt och läskigt. Men jag vill berätta om vad Stockholmsfalangen(Jag) mottog av Göteborgsfalangen för sig inte så länge sedan.

Det började med att Daniel började fiska om ifall jag fått nått paket. Vilket jag inte hade fått. Jag bor ju dock på det ställe som har sämst postgång i hela Sverige; Björkhagen/Hammarbyhöjden. Posten kommer 1-2 gånger i veckan här. Och post som är stämplad 2 veckor innan man får det är inget man höjer ögonbrynen för. Men i detta fallet så var det andra skäl också. Genom lite elektroniska nummer spårades det dock till mitt lokala coop. Ut hämtades ett härligt paket, tungt och mega-plastat.


Med paketet fick jag en lapp. Som berättade lite om innehållet.


Och när jag öppnade paketet hittade jag då alltså 5 flaskor öl. 1 sönder, 2 med blöta etiketter och 2 riktigt snygga.


Nåväl, 80% är inte dåligt! Men sicken grej! En brun saison, detta om ölen:

 

En gammel man blir lätt rörd, men verkligen i detta fallet. Jag tackar åter igen mina juntare för denna underbara gest. Tack!


Mitt första test av ölen gjordes ganska snabbt. Jag tog den finaste flaskan och ett trevligt glas. Men ack. Flaskan var defekt. Lite blaskigt och lite surt i eftersmaken. Inga felsmaker sådär extremt. Men fel på den, japp. Jag var fortfarande glad ska sägas.


Men så en vecka senare så var det på de igen. Tog nu en av de fula flaskorna och ett vanligt dricksglas. Och nu! Nu så! Nu fick ölen visa sitt rätta jag! En riktigt bra öl! En humlig och maltig saison med jästkaraktären fint i eftersmaken. Riktigt bra! Så, tack! Tack igen!1 kommentar: