onsdag 17 oktober 2012

Tisdagsmirakel

Det var finbesök av juntare O hemma igår, vi skulle laga lite malaysisk mat och se på fotboll. Det innebär ju givetvis att man tar en öl.

Gueuzerie Tilquin - Oude Gueuze Tilquin á l'Ancienne
Långt och krångligt namn men vilken fantastisk öl! Doften är mild och söt, inte speciellt mycket halm, stall och hästfilt som det kan vara. Vi börjar prata om kanderade apelsiner, en söt marmeladdoft. Det är väldigt friska dofter av tropisk jucie och bakom lurar mer klassiska dofter av gräs.
Smaken är intensiv i början, sötman tar över och bubblorna är mikroskopiskt små och lena. Det kommer en härlig syra på slutet som tar över helt och nyper perfekt i halsmandlarna.

Betyg 10/11




Mikkeller - Beer Geek Brunch Weasel
Brunchen kände vi till sen innan, men nu ska vi prova vesslan. Doften är intensiv, det är givetvis mycket kaffe men det är också en hel del sötma, vanilj och lite bränt socker. Det doftar av kavring också, riktigt kraftigt mörkt bröd. Samtidigt känns den elegant och inbjudande.
Smaken är mäktig, den tar över hela munnen på en gång och är oerhört len. Alla de klassiska smakerna finns med så klart men de är elegantare och mer inställsamma. Det hela avslutas med en perfekt beska som bara ebbar ut.

Betyg 10/11

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar