Jag och juntare O bestämde oss i helgen för att öla samt äta paj med öl i.
För att kickstarta kvällen tog vi en Gleipner Sort IPA från Midtfyns Bryggeri
Den här ölen är gjord i samarbete med vinnaren av nordiska mästerskapen i hembryggning. Den har en intensiv doft av rostat korn och en frisk citrusdoft. Smaken är välbalanserad tycker vi, len och lite mjölkig men samtidigt en bra humlebeska som kan svara upp mot de mörka tonerna för att bli stiltypisk.
Kort sagt en potent Svart IPA
Betyg 8/11
Sen gick vi vidare till nått helt annat, Amager Bryghus - Dicentra Cucullaria
Wow, oerhörda mängder kolsyra till en början, O fick använda all sin västgötska urkraft för att inte all öl skulle spraya ner hela köket. Men efter att vi hällt upp den fick vi en ljvlig upplevelse. En frisk fruktig och lite flamländsk red ale känns det som. Det finns mycket maltsötma men den balaseras av en distinkt syra. Den känns lite blommig vilket funkar när det bara är lite.
Betyg 9/11
Nästa öl var The Lost Abbey - Serpents Stout
Nu gick vi över till de riktigt tunga smakerna kände vi, det är allt man kan önska sig av en stout tycker vi. En mäktig chokladdoft och en djup lakritston finns där och de samsas med söta toner av vanilj. Smaken är rejält tung och inte så mycket kolsyra, men den är samtidigt mild och inbjudande med sina söta toner och att den inte är så bränd i smaken.
Betyg 9/11
Den sista ölen vi drack var De Dolle - Oerbier
Den här ölen var 2 år gammal nu, vilket inte gjorde nått alls. Den är frisk fortfarande, den är söt och full av härliga gula hallon och honung. Det är i sanning en öl som får en att må bra.
Betyg 10/11
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar