onsdag 8 augusti 2012

Tisdagsmys

Jag och ytterligare en juntare fick den goda idén att dricka öl tillsammans igår.
Vi hade tänkt oss en måltid innehållandes öl, efter att ha scannat hela internet fastnade vi för bratwurst i öl. Vilken öl skulle vi då välja? Jo

Thiriez - Vieille Brune
Läckert! Det doftar ju rosepeppar och rökelse! Konstigt men det funkar ju bra i en spontanöl tycker vi. Det finns även hö, stall, körsbärssirap utbrast någon och lite bittermandel. Den har lite juicekaraktär när man smakar på den, len först för att sen få en rejält kärv avslutning, inte av humle utan syra. Det smakar även pepprigt lite blommigt en del rent socker och fruktkola.

Betyg 9/11


Efter maten tog vi nått helt annat.

Nørrebro Bryghus - Triple de Lente Sauternes Barrel
En spännande öl, den började som belgisk triple, men sen lades den på sauternesfat och fick lite bret och mjölkbakterier. Resultatet? Detta är väldigt intressant och gott! De doftar lite barley wine, vanilj, ananas, kummin, bittermandel, honung och lite kola. Smaken är förtjusande, det finns tydliga smaker an ananasjuice och godis, röda snören tycker vi. kanske små gelépluppar om ni vet vilka det är? Det smakar tydligt av fatet men även hö, urinoarkaka, lite mjökligt len eftersmak, ingen direkt beska men en del bittermandel.

Betyg 10/11


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar