måndag 13 augusti 2012

Way out west

Way out west är inte bara slokhatt, röda shorts och bra musik, det är öl också (om så utanför området).
Jag och juntare O drog ner till Haket både fredag och lördag kväll för lite törtsläckning. Detta var vad vi drack.

Dark Horse Brewing Company - Reserve Special Black Bier Ale
Det här är gott, en porter som påminner lite om en svart IPA men med lite mer chokladton än vanligt och lugnare humle. Doftar kaffe och spänstig frisk citrushumle. Smakar ljuvligt av både choklad, kaffe och citrus.
Betyg 9/11


Dark Horse Brewing Company - Double Crooked Tree
Mmmums, en dubbelipa med östkuststil, mycket malt och det snuddar till barley wine men lyckas balansera på rätt sida stilgränsen tycker vi nog. Mörka maltigt söta knäcktoner och tydlig humle men inte så besk som man kan uppleva med denna stilen.
Betyg 9/11


Mikkeller - Blondeaux
Kvällens dyrast öl visade det sig, jag såg aldrig priset men det var saftigt. Det gjorde dock inget, en fantastisk spontanöl med ljuvlig sötma, mycket röda bär och friska frukter sprider sig i gommen. Bra jobbat Mikkel.
Betyg 10/11


Evil Twin - Even More Jesus
Wow! Vilken ljuvlig imperial stout, den har en sällsynt lenhet över sig, man vill bara låta den smeka hela gommen hela tiden. Den har de klassiska smakerna men den har mer och elegantare varianter av de. Det finns också en sötma som är oerhört njutbar.
Betyg 10.5/11


Hoppin' Frog - Hop Heathen
En nyhet som vi fick chansen att prova, trots namnet så tar inte humlebeskan över i denna imperial black ale. Det är en len svart IPA eller PA? som verkligen ger sin genre en eloge. Bra balanserad mellan de rökta tonerna och den söta malten.
Betyg 8/11


Ugly Duck - Nelson
En frisk välhumlad PA med enbart Nelson Sauvin, perfekt i sommarsolen innan lördagens konserter. Det är en väldigt rå smak av spannmål som jag uppskattar väldigt mycket, mums.
Betyg 7/11


Sixpoint - Resin
En duppelipa som ligger väldigt mycket åt västkusthållet till, frisk, välhumlad och mindre maltsötma. Den är så oerhört fräsch och det blir en angenäm uppgift att bälga i sig denna.
Betyg 9/11


Green Flash Brewing Co - Palate Wrecker
Då var det dags för en östkust DIPA igen, tung, IBU över 150 som till viss del hämmas av all maltsötma, gott, överväldigande och som namnet påstår så tar den död på din palett.
8/11


De Molen - Hemel & Aarde
Bamsegott!
9/11

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar