tisdag 7 juni 2011

Opperbacco TriplIPA


Dags för en öl med ett brokigt förflutet. Inhandlad i Oslo av Niklas, under överseende av resterande medlemmar av öljuntan. Pga restriktioner kring vätskor och handbagage vid luftburen färd fick den åka till Göteborg. Här har den stått i tempererat skafferi och inväntat sin försvunne ägare. En ägare som ännu inte dykt upp och vi vill ju inte riskera en dålig öl, så därför har jag fått skriftlig tillåtelse att njuta av den.

För att tacka så mycket för förtroendet ska jag recensera den på riktigt proffsvis och inte endast redogöra för doft och smak.

Färg: Som en IPA på ett ungefär.

Skum: Ja

Mustigt kryddig i doften, ganska belgisk, lite söt med jordiga undertoner och en viss belgisk jäst som sprider sig ganska jämt över doftpaletten. Nejlika, pomerans och kummin finns också, samt rejält med humle, men en ganska mörk ton, inte alls så där, IPA-fräscht. Kanske en bieffekt av lagringen. Bara att hoppas på att den inte är trött.

Den smakar som den doftar, djupa kryddor, mycket kummin och lite fadd humlebeska som höjs upp och blir rätt trevlig av den belgiska jästen och alkoholen. Något litet grönt finns också, kanske gräs och en avslutande lite bränd smörighet.

Jag kan inte låta bli att undra hur en färsk flaska hade smakat och doftat, det är ingen dålig öl, men den har svårt att lyfta och blir lite platt.

Betyg 7/11

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar