måndag 26 september 2011

Stockholmsfalangen firar helg

Tänkte köra liten sammanfattning av gångna helg, då det ändå dracks några trevliga öl.

Lördagen bjöd på parmiddag med vinkokt högrev, men även en hel del öl. Tomflasksamlingen skvallrar lite.

En del kända ansikten och ett par nya. Ingrid har vi visst inte skrivit om, men de har ju alla andra. Ja gillar den såklart, men nyfiken på va som händer när humlen drar sig lite tillbaka.


Goose Island Matilda

En förstagång var Goose Island Matilda. Denna har legat och väntat sen den inköptes på Vinmonopolet i Oslo samtidigt som NögneIBAn som dracks under GS11. En ljus belgisk ale på 7%. Men här bli jag tyvärr lite besviken. Doftar lite kokt broccoli. Koriander. Smaken är spritsig med stora bubblor. Grönsaker. Beskt. Lite grape o apelsin. Men väldigt fadd, inte så fräsch. Inte så fantastiskt.

Betyg: 6/11



Brewdog Tokyo*

Ja då var det till sist dags. Gjorde en gång ett samköp med två andra ölvänner, och har sippat på den då de har druckit den. Jag har planerat att dricka den ett flertal gånger, men inte riktigt kommit till skott. Med lite gäster på besök och möjlighet att bjuda på lite intressant öl, så blev det dags. Ok. Olja; grillsås, tranbär, salt. Balanserat bor i en annan världsdel. Å de e starkt, både pepprigt å alkoholmässigt. Bra? Jodå. Intressant? Jajemen! Inte en öl man dricker själv, även om min vän Micke inte hade några problem med detta. Då har vi en kvar i skafferiet. Lagringspotential? Hur man kan blanda denna med Mikkeller Black och Black Horizon och få en lugn o snäll öl är ett mysterium.

Betyg: 8/11



En spontan AW på fredagen gav även det ett par intryck. Bland annat:

Dark Horse Fore Smoked Stout

En rökstout med beskedlig rökighet, minst sagt. Oerhört behaglig med mysig choklad och resten av the usual suspect. Rund och söt med lagom kraft. Inte någon speciell personlighet, men bra.

Betyg: 8/11



En rolig överraskning var:

Nögne Ö India Saison

Tydligen en nyhet på Bishop Vasagatan, och såklart måste man prova en upphumlad saison! För att ( nu förutsätter jag, eftersom den är ny även från Nögne) vara så nybryggd så kunde den kännts lite mer fräsch och frisk. Den känns lite lugn och stilla för min smak. Lite mer kraft och mer belgojäst hade varit gött. Hade bara druckit en Vasagatan Rail Ale innan, så smaklökarna borde varit pigga. Men men.. helt oavhängigt genre så är den ju bra, men med tanke på vad stilen kan erbjuda så är jag besviken.

Betyg: 7/11

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar