tisdag 11 oktober 2011

Brewdog BMD på Sorbon

Lördagskvällen spenderades tillsammans med min vän Peter, James Watt, BeerSweden-Darren och ett fullt Sorbon ute i Bromma. En ganska fantastisk kväll.


Vi såg direkt när vi kom att fatutbudet kunde erbjuda ännu mer än bara brewdog och tog oss varsin Mikkeller Not Just Another Wit. Alltid lika bra, och perfekt sätt att ladda inför vad som skulle komma. Efter att hunnit dela på en Southern Tier 2xIpa så började det bli dags för middag.

Meny stod på plats och väntade, med en lite väl skojfrisk ton.


Efter en kort studie kunde jag konstatera att det egentligen inte bestod av några riktiga överraskningar. Abstrakt 07 och Black Tokyo Horizon kommer ju till bolaget snart för en klart trevligare peng, så det blev att vänta på den hemliga gästen. Men givetvis var ju det faktumet att alla öl fanns på fat ett trevligt inslag.


Det började med en del intro från James om historien till Brewdog och så vidare. Väldigt trevligt och anekdotigt. Men inte alltid helt politiskt korrekt.


Vita-bönor-soppa med tryffel + Trashy Blonde. Soppan var riktigt god och Trashy Blonde är ju så klart en riktigt trevlig öl. Hittade inte riktigt kombinationens styrkor här, men alles gut.


Ja, glömde att ta kort innan, så detta ser lite äckligt ut. Men kräfta med Punk IPA. Funkade ju bra, men tyvärr var det ganska lite käk på kräftan, så man fick ganska lite att jobba med. Men gött att sätta en sån standardklassiker som punken på en lite mer fokuserad plats. Lite konfunderad dock, då den mer smakade som innan dom bytte recept. 

Nu var vi riktigt hungriga, efter två ganska små rätter och ett väääldigt långsamt tempo från köket. Ingen kritik dock. Maten var perfekt hela kvällen igenom, och många skulle ha käk samtidigt.


Som tur var så kom då köttet. Fyra sorter av kraftiga köttsmaker. Riktigt god korv, fantastisk fläsksida, nån skum liten plupp och en bit lammfile. Till detta fick vi rotfrukter och en sallad med trattkantareller. Detta passade helt perfekt till RipTide. Riktigt bra. Inte mycket mer att säga om detta faktiskt. Det bästa skulle precis komma.


Kvällens smakbomb. Getost-krokett med Ingrid. Tror inte jag kan dricka mina 3 resterande Ingrid utan att käka getost till faktiskt. Hjortonen kom fram och passade så sjukt bra med dom lite funky tonerna från osten, och de feta från mandlar och krokettskalet. Wow.


Darren snackade lite om Ingrid och annat intressant. Sen kom kvällen dessert.


En bavaroise-nånting med salta och söta nötter, som funkade skitbra till Hardcore IPA. De karamelliga i Hardcore hängde me sältan o kolakänslan i efterrätten. Var skeptisk till denna kombon, men de funkade helt klart.

Sådär ja, maten avklarad. Då berättade till sist James.. eller om de va tidigare.. att han hade tagit med ett par flaskor av en viss Ghost Deer till Sorbon. Hurra! Hade frågat om detta på forumet, men Darren hade nekat. Eftersom jag nu skippade festivalen, så var detta ett riktigt bra sätt att få ta del av dom unika grejjer som fanns där. Ett par flaskor Ghost Deer hade fyllts på Abstrak07-flaskor (vilket skapade lite förbryllning framme vid baren, mest av mig). Jag och kamrat Peter tog var sitt glas. 28% ren glädje. 


Ghost Deer doftade Calvados, lite syrligt. En del mandel och apelsin. Smaken var söt och rund. Perfekt styrka. Nånstans mellan dessertvin och starksprit, uppenbarligen. En hel del russin. Lite som en cognacslikör. Rikigt bra. Som avec anytime. 
Betyg: 10/11

En unik öl till erbjöds under kvällen från fat. Hops Kill?. En upp-hoppad 5 am Saint. Och, ja. Den dödade helt min mun. Riktigt jävla tung. Lite för tung? Icke. Men rätt mycke att dra i sig en pint av denna efter hela middagen. Men riktigt kul! Tack Brewdog!


Ja, va gör man sen då? Tokyo* från fat? Lite väl mycke såhär dags. En Ingrid till tack! Fan va bra den är. 

Ingrid

Med en halvtimme kvar till stängning så kunde ja inte låta bli att beställa en Dugges 1/2 Idjit på fat, men bad om ett litet glas. Tyvärr gick detta inte igenom, så det blev en riktig insats som krävdes här. Tung och riktigt på med locket. 


Sist ut från Sorbon, sorry för de, ut i natten och tuben hem. Riktigt kul kväll och väldigt trevliga bordsgrannar. Nästan halva grejjen att får träffa andra ölintresserade och byta åsikter och historier. Så tack till dom, tack Sorbon och tack Brewdog!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar