torsdag 10 maj 2012

Lagunitas - Censored Rich Copper Ale

Historien bakom denna öl, eller egentligen dess namn och etikett är ganska så roande. Den var från början tänkt att heta "The Kronic" men det var tydligen inte lämpligt för en öl, då klistrade man helt enkelt över det ursprungliga namnet och skickade in samma etikett igen till amerikanska "Liquor Control Board"och då blev etiketten godkänd. 



Doften har tydliga toner av persika och spannmål och lite jäst. Det finns också något som jag associerar till lager-beska. De brända tonerna och den förmodade karamellmalten ger en fin rundhet i doftupplevelsen. 

Den är lätt i munnen och första intrycket är att det känns fräscht och färskt med en något tillbakadragen maltsötma. Det är också lätt att hitta bröd och sågspån. Beskan är fin och närvarande utan att störa, den höjer bara upp helheten på ett bra sätt, men biter ifrån lite mer än jag trodde i slutet. Det är en väldigt fin balans mellan maltsötman, kropp och beskan. Detta är bra, drickvänligt och kompetent. Jag sörjer att det bara kom med en flaska av denna från Köpenhamnsbesöket. 

Betyg: 8/11

//Oskar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar