fredag 11 maj 2012

Öljuntans Nomadbryggeri - Left Over London

Så var det äntligen dags för öl nummer 3 i Öljuntans egentillverkning.

Stilen är en Extra Special Bitter, eller ESB som det brukar heta. Tanken var att använda överbliven malt från de två tidigare brygderna. Det som fanns över passade bra för just en ESB.

Doften är markant knäckig med dragning åt bränt socker. Jag skulle säga att doften är fuktig och dov. Bakom lurar en frisk blommighet och lite lätt fruktig doft som är präglad av torkad frukt och bär,
Smaken är söt och knäckig, alkoholen på 5.9% känns men den är balanserad mot sötman.Det bubblar som förväntat. Beskan är behaglig och matchar också den sötman bra. Smaken hänger kvar länge efter jag har svalt och fyller gommen med blommiga söta smaker. På det hela taget en kompetent ESB tycker jag och jag är stolt över Oskars bryggning! Den lilla smaken av syrlighet finns där precis som i våra 2 tidigare öl och kan nog skyllas bristen på bakteriefri miljö under bryggningen, men det är inget som stör nämnvärt denna gången.

Betyg 8/11

2 kommentarer:

  1. Ser vackert ut,
    Kan man få en sneak-peak på receptet eller iaf ingredienserna ni valt för ytterligare inspiration? =)

    /Henning

    SvaraRadera
  2. Hej Henning! Självklart kan du få ta del av receptet.
    Vi använde oss av ESB ale jäst, 2-row pale, crystal, abbey och black malt. Dessutom hade vi i lite havre. Humlen är chinook och nugget med whitbread golding som torrhumle.

    Mvh, Juntan

    SvaraRadera