onsdag 2 mars 2011

Måndag i Malmö och Tisdag i Köpenhamn

Veckan började bra, minst sagt. På måndagskvällen deltog Daniel och Niklas. Eftersom öldrickandet sammanföll med allmänt svamlande om livets svårigheter, dokumenterades ej dryckernas kvalitet så noga som önskas. Därför görs väldigt korta bedömningar. Alla är dessutom helt och hållet Niklas. Daniel får gärna lägga till om han vill.
Måndagen bjöd på följande ädla drycker:


De Dolle Oerbier Special Reserva 2007 (Bottled 2008)

Wow. Awesome. Beer advocate säger Flanders Oud Bruin, Rate beer säger Belgian Strong Ale.
Fantastiskt komplex och generös.

Daniel - Strålande öl, torr fruktig och inte olik en gueze faktiskt, det var precis vad jag hade längtat efter.

Betyg 9/11


Nøgne Ø Two Captains Double IPA

Efter att ha druckit reservan så hamnade kaptenerna en gnutta skymundan, men den var ändå riktigt fräsch och humlig. Perfekt öl att koppla av med efter reservan. Riktigt bra.

Daniel - Tyvärr har den nog legat lite för länge, den hade tappat lite av sin stuns men inte smaken som tur var! Den bjöd på djupa humletoner och en bra avslutning.

Betyg 7/11


Mikkeller Belgian Tripel

Jag gillade verkligen denna. På nätet har den möts med skepsis på många håll, men jag gillade den. Svårt att beskriva den i efterhand, men väldigt diskret för att vara Mikkeller. På ett bra sätt. Gott.

Daniel - Härlig smak och doft av solmogna hallon och lite banan. Typisk belgisk stil som inte lämnar någon ölentusiast besviken, påminner om Goose Island Matilda som jag hade äran att prova för inte så längesen.

Betyg 7/11

Goose Island Bourbon County Vanilla Stout

Detta skulle vara kvällens höjdpunkt hade jag tänkt. Men det var något som inte stämde. Vad vi druckit innan, flaskan eller något annat mysko. Vi tyckte först att den smakade soya-kolor, om nån kan tänka sig sådana. Men Daniel kom fram till att det nog ändå var söt lakrits som var den läskiga smaken. Tyvärr lite för mycket söt lakrits. Vi klarade bara att dela på hälften av flaskan tyvärr. Intressant och ok.

Daniel - Som påpekat var den lite väl skum, men den lämnade ett smakminne som jag ändå njuter av, det var första gången jag fick en så stark sensation av söt lakrits och soja i en öl.

Betyg 5/11


På tisdagen fortsatte Niklas då han besökte Mikkeller Bar. Efter ett litet besök på en lokal konsertlokal och en spelning med Ben Folds lyckades han efter detta åter fokusera på det viktiga och köpte ett par öl på världens bästa kiosk, Kihoskh.
Mikkellerbesöket gav följande upplevelser:

Three Floyds Gumballhead (Fat)

Frisk och fruktig. Passionsfrukt o grape o massa mums.

Betyg 8/11


De Molen / Mikkeller Mikkel & Menno Weizenbock

Fantastiskt rolig öl. Väldigt ipa:ig a la mikkeller, men ändå intressantare o roligare. Blev väldigt glad av den.

Betyg 9/11


Mikkeller Nelson Alive (Fat)
(Ibland Mikkeller Nelson Sauvignon Un-barrel Aged)

Så bra! USAlive är en riktig favorit, och här är en variant på It´s Alive som bara regerar. Älskar friska vinösa spritsiga öler. En konkurrent till Brooklyn Blast? Mmm.

Betyg 10/11

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar