lördag 10 mars 2012

Evil Twin Been Smoking Too Long

Eftersom nu Evil Twin och Omnipollo lite spontant blivit juntans hjältar så firar jag nu lördag med en bourbon barrel aged smoked imperial stout från en av dom. En freaked out Ashtray heart. Inköpt på ölbutikken.

Har nu suttit å druckit denna 33a i ungefär en timme. Den räcker hur länge som helst. Efter som smaken aldrig lämnar munnen så är det en jävla tur att den är riktigt god. Den doftade faktiskt ganska blygsamt. Mjölkchoklad och oxfond. Lite rökigt och pepprigt.

Smaken har utvecklats mycke sen öppning. Men fortfarande inte särskilt rökigt. De rökiga ligger lite bakom och gömmer sig med humlebeskan tillsammans med lite syrlighet. Smaken är kraftig men väl sammansatt. Torrt är det. Samtidigt ganska oljigt. Går de? Kaffen är där. Eken och den kärva boubonkaggen finns där. Men sötman väger upp. Sa jag att de är ganska kryddigt? Som en chili-gryta. Börjat andra glaset nu. Efter en timme. Pris per tidperiod = bra som fan. Evil twins öl har ofta fyndiga namn som ofta får en att tro att dom är galna och extrema. Oftast gör han sina expriment väldigt lätttillgängliga, på ett väldigt bra sätt.

Betyg: 9/11




2 kommentarer:

  1. Ser riktigt spännande ut. Evil Twin har några av dom snyggaste etiketterna!

    SvaraRadera
  2. Håller med om etiketterna! Lite avis på er i skåne att kunna åka över å köpa hans grejer. Tur ja har ett par kphmnbesök planerade i vår :)

    SvaraRadera