fredag 30 mars 2012

Hej Världen!

Ja, visst är det en ganska töntig rubrik, men den går inte att undvika om man i tillräcklig utsträckning under årens lopp sniffat kretskort och räknat mega hertz.

Det här är ett inlägg som tar upp ett par av de meningar som borde ha lagts upp på bloggen under dess första levnadsvecka. Men så blev det inte och sent är ju som bekant bättre än aldrig. Inte minst eftersom det faktiskt har visat sig att tillräckligt många av misstag klickar sig in på vår blogg och skummar ett par meningar eller två av det vi skriver.

Den här något anspråkslösa och ryckigt uppdaterade bloggen författas av inte mindre än tre glada pågar med ett stort intresse för allt som kan förgylla livet. Öl är en stor del av detta förgyllande, och varje enskild medlem av öljuntan ser nya upplevelser inom ölets mångfacetterade värld, lika underbar som den där första strimman av ljummen vårbris och värmande solljus som tillåts träffa ansiktet när vintern äntligen tvingas släppa taget kring vårt nordiska land.

Våra vägar korsades i Göteborg där vi alla tre studerade interaktionsdesign. Det upptäcktes då att ingen av oss var intresserad av att hälla i sig stora mängder snabbmakaroner med ketchup eller för den delen att hinka Sofiero. Resten är historia.

Varför namnet öljuntan? Vissa påstår att namnet kan härledas tillbaka i tiden och har sitt ursprung i ett fenomen vid namn syjunta och det faktum att det på juntans ölträffar pratas om allt, alla och mer där till. Andra påstår att bakgrunden är mer revolutionär och att öljuntan i en senare del av framtiden kommer att påverka den svenska ölscenen. Själva kliar vi oss mest i huvudet och koncentrerar oss på att konsumera så god öl som möjligt.

Huvudpersonerna i denna blogg följer nedan i strikt oordnad oordning.

Niklas (nollkoll)
En man i sina bästa år, bosatt i vår huvudstad och satt att bevaka Akkurrat. Har levt många år i regioner runt Öresund. Mannen som alltid har en korvgryta puttrandes i köket. Får han välja dricker han allra helst något som lagrats ett par år på fat, om det är lite syrligt blir det som allra bäst.


Daniel (Hakky)
En stolt man med halländskt ursprung. Han har studerat norrmän på nära håll ett par år, men flyttar just denna dag åter igen till ordvitsarnas hemstad, och som det passar honom. Bjud honom på en välhumlad DIPA och han är din vän för evigt.



Oskar (Glenneling)
En tvättäkta västgöte med de stolta gula o svarta färgerna kring sitt bröst. Uppväxt i den stad som gett mänskligheten Borås Djurpark. Numera med Göteborg som sin bas. Är ölen i hans glas mörkt, starkt och svart som natten, eller kanske det finaste Belgien har att erbjuda, då klagas det inte.


Väl mött ute i ölvärlden!

Observera: Dessa tankar och halvsanningar representerar bara en av öljuntans medlemmars syn på sin omvärld.

//Oskar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar